Hsb Brf. Heda, Nytorpsvägen 194, 585 73 Ljungsbro info@brfheda.se 0768-96 80 20

Installation av vattenlarm och översyn av kulvertar vintern -23

Nu är det dags att installera vattenlarm under diskbänken i din bostad.

Föreningen har nu som fastighetsägare i förebyggande syfte beställt vattenlarm av Länsförsäkringar till alla boende och dessa skall installeras av Stångå Rörservice under diskbänken.


Bakgrund

Vi har haft ganska många vattenskador under en tid vilket kostar oss alla en hel del pengar. Man kan ju givetvis kanske inte rå för att detta händer MEN vi ser tyvärr för ofta att det beror på bristande kontroll/underhåll. Det är något som blir kostsamt för både boende och föreningen.

Ni ska inte spola ned något annat än det som toaletten är ämnad för som t.ex. våtservetter, kattsand och bindor. I de fall en bostadsrättshavare spolar ner saker som man inte ska spola ner är det uppenbart att föreningen inte har orsakat skadan och då får boende bekosta det.

Se över alla dina kopplingar under diskbänk och badrum, golvbrunnar och kranar. Känn på
dina avloppsrör under diskbänken t.ex. när du tömmer soporna. Har du ballofixer installerat till din diskmaskin, tvättmaskin m.m. Har du inte bytt ytskydd på länge så är det kanske dags att göra det. Att inte agera och ta tag i detta kan göra att man blir skadeståndsskyldig till föreningen för bristande underhåll och får då ta hela kostnaden för rivning och torkning.


Installationen

Under vecka 47 – 48 kommer Stångå Rörservice att göra besök måndag – fredag 07:00 – 16:00.

De kommer att köra områdesvis. Se dagar på kartan nedan:

I samband med installationen så kommer det att ske en översyn av rören i kulverten (luckan i golvet) i vissa hushåll för vi ska kunna bilda oss en uppfattning om vilket skick dessa är i. Om kulvertinspektion ska göras hos dig kommer du att bli kontaktad i förväg.

Se till att plocka bort allt i skåpet under diskbänken. Du som kommer att få en översyn av kulverten ser även till att luckan är tillgänglig.

Kontaktuppgifter till hantverkare på Stångå Rörservice: 070 – 445 55 49

Fyll i det digitala formuläret nedan senast 13 november. Samma datum gäller för blanketten om huvudnyckel.

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar från styrelsen för brf HSB Heda, info@brfheda.se.


Digitalt formulär


    Välj ett alternativ:

    OBS!
    Om du väljer att vi ska gå in med huvudnyckel måste du fylla i blanketten Medgivande för användning av huvudnyckel och lämna in den i vicevärdens brevlåda. Utskriven blankett kan även hämtas utanför vicevärdens kontor.

    Vänta tills "Tack för ditt meddelande. Det har nu skickats." visas efter att du har skickat in ditt svar!